Ze zei “Papa”!

Nikki opdrukken

“Nietes, – welles, – niet joh, – wel waar, – niehieet! – Echt wel! ….. Ze zei papa tegen me!

Nouja ok, misschien klonk het meer als “dada”, of “naajjnaajjnaajj”, maar ik ben de moeilijkste niet. Ik begrijp wel wat je bedoelt hoor!

Maar het gaat wel hard. Je bent alweer acht maanden ‘oud’. Ik heb al een tijdje geen stukje meer geschreven, maar daar zijn goede redenen voor hoor. Ik moest werken, boeken lezen, belangrijke EK wedstrijden kijken en daarnaast vooral ook jou entertainen (jaja, ik weet het: smoesjes)!

Het EK was niet veel soeps, dat was je ook wel met me eens toch? Aan jou heeft het in ieder geval niet gelegen. Je had een oranje shirt aan en speelde nog enthousiaster dan anders met je speelgoed. Het heeft helaas niet geholpen. Ik vermoed dat je hebt meegekregen dat ik vond dat de Nederlandse spelers niet genoeg bewogen zonder de bal, want jij bent de laatste week ineens als een dolle vooruit aan het tijgeren!

Aan dat soort dingen merk je hoe hard het eigenlijk echt gaat. Eerst nog achteruit schuifelen, fruit- en groente hapjes eten, thee en flesje water drinken, boterham eten!
Dan ineens ook nog eens zèlf je boterham eten en zèlf je fles water drinken. Vóóruit tijgeren. Nog even en je kunt een biertje voor je vader halen; dat lijkt me de volgende stap. Indien nodig bij de supermarkt. De weg wijs ik nog wel, en anders kun je het onderweg altijd even aan iemand vragen.

Vervelende bijkomstigheid van de laatste tijd is dat je voor geen meter meer stil ligt als we je moeten verschonen. Even serieus: jìj hebt de schone luier nodig, maar je maakt het òns moeilijk! Geen zorgen, het volgende woordje dat ik je aanleer (die dus na “papa” komt), is “sorry”. Je zult merken dat die twee woorden vaak goed samen gaan.

Het mooiste is nog wel hoe wijs je uit je ogen kijkt. Alsof je eigenlijk alles al prima snapt, maar nog even op het gemakje doet. Gewoon, omdat het nog kan. Je laat iedereen de boel nog voor je regelen, maar je lijkt al precies te weten hoe de vork in de steel zit.

Doe maar rustig aan hoor. Groot worden kan later wel.

 

Nikki met zonnebril en fles water Nikki opdrukken Nikki tong ontdekt

3 gedachten over “Ze zei “Papa”!”

  1. Weer Super Tof te lezen hoe het de “kleine grote meid vergaat! Geweldig weer geschreven ZO leuk om te volgen, kijk alweer naar je volgende stuk uit Dennis.
    Super hoe mijn buurmeisje mij elke weer toelacht. Kon het niet laten dit te vermelden. Zo’n leuk,lief en mooi kindje, lieve groetjes aan allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *