Lees geen werk e-mail in je vrije tijd

Ik heb mezelf er regelmatig op betrapt dat ik ’s avonds of in het weekend even mijn Postvak In van ’t werk bekeek. Nu doe ik dat zelden meer. Ik ben erachter dat het niet werkt. Het heeft geen nut. Je neemt informatie in je op, waar je vervolgens eigenlijk helemaal niets mee kunt doen. Je kunt de informatie niet goed verwerken. Niet echt.

  • Lees je iets waarop dringend actie ondernomen moet worden? De wetenschap dat je hier morgen echt wat mee moet doen kan zich een avond of nacht lang in je gedachten nestelen.
  • Lees je iets wat je vervelend vindt? Je gaat nadenken over hoe je dit morgen zal gaan bespreken.
  • Lees je iets wat je leuk vindt? Prima! …  al was ’t ook een leuke geweest om daar morgen de dag mee te beginnen.

En in het slechtste geval stel je het niet uit tot morgen, maar ga je in je vrije tijd aan de slag!

Je weet dat je het niet moet doen. Ja jij, die dit leest. Jij doet het vast ook als je thuis toegang hebt tot je e-mail. Doe jezelf een plezier en doe ’t gewoon niet. Je hebt in je vrije tijd vast al genoeg werkervaring te verwerken, terwijl je met leuke dingen bezig wilt zijn. Daar hoeven niet nog meer prikkels bij.

Werk ’s ochtends je e-mail bij als je begint, werk voordat je naar huis toe gaat je e-mail weg. En soms heb je een terugval. Ik had vandaag een kleintje. Kan gebeuren. Dit is dus ook een reminder voor mezelf.

4 gedachten over “Lees geen werk e-mail in je vrije tijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *